Woordenwisseling Van Basten en Veenstra; kleedkamerbezoek not done’

31-05-2013 22:29

Altijd mijn Ajax / Bron: voetbalzone

Donderdag kwam naar buiten dat supportersverenigingen Feanfan en Nieuw Noord geen vertrouwen meer hebben in de directie van sc Heerenveen.

undefinedZij willen dat voorzitter Robert Veenstra, technisch directeur Johan Hansma en commercieel directeur Joost Steppé vertrekken bij de club en zijn misschien niet de enigen die er zo over denken. Ook Marco van Basten heeft een aanvaring gehad met de voorzitter

De Volkskrant schrijft vrijdag dat de hoofdtrainer en Veenstra vorige week een evaluatiegesprek voerden. Daarin werd waarschijnlijk teruggeblikt op de samenwerking in het voorbije seizoen. Er zou tijdens het gesprek een woordenwisseling zijn geweest tussen Van Basten en Veenstra; aanleiding is dat de voorzitter zich geregeld in de kleedkamer begeeft en dat vindt Van Basten niet prettig.

De relatie tussen de twee binnen sc Heerenveen zou verre van optimaal zijn. Dat maakt de toekomst nog onzekerder; het is afwachten hoe de directie reageert op het vertrouwen dat door de supporters werd opgezegd. Wat Van Basten betreft lijkt het onwaarschijnlijk dat hij snel weggaat uit Friesland. Hij heeft meermaals aangegeven langere tijd bij de club te willen blijven.