Van Hanegem snapt niet hoe Ajax toch kampioen werd

14-05-2013 11:29

Altijd mijn Ajax/Bron: ajaxlife.nl/nieuws

Sommige dingen zijn te leuk om te laten liggen. Zonder dat we nu precies weten wat er allemaal wordt bedoeld. Yep, u voelt 'm al aankomen: de column van Willen van Hanegem. De Feyenoorder feliciteert Ajax netjes met de landstitel, maar verder kunnen we er geen chocola van maken.

Falen
Als vanouds bleef de Coolsingel dit seizoen leeg. Waar Feyenoorders enkele weken geleden even hardop van een kampioenschap durfden te dromen, was de achterstand op Ajax weer netjes zeven punten. De Stadionclub eindigde op doelsaldo als derde achter PSV.

Van Hanegem snapt niet hoe dat heeft kunnen gebeuren. "Zo eenvoudig als dit jaar krijgt de club het nooit meer. Hoe vaak moeten Ajax, FC Twente en PSV falen? Vaker dan dit jaar gebeurde, zal het niet meer voorkomen," aldus Willem in het Algemeen Dagblad. Euhm, ok...

Feyenoords clubicoon is blij met Olli de Olifant, maar ziet zelfs daar ruimte voor verbetering. Een soort Lucky de lynx. Het had van hem namelijk ook Theo de Tijger mogen zijn. Liever zelfs, want staf en spelers van Feyenoord moeten harder voor elkaar worden als ze tenminste weer een keer de titel willen grijpen.

"Er was te weinig geloof in de landstitel en dat heeft Feyenoord opgebroken. Zoiets is jammer voor de Feyenoordfamilie, maar ook voor de hele eredivisie," vervolgt Van Hanegem. "Drie keer Ajax achter elkaar kampioen, ik gun het ze van harte, maar dat is toch slecht voor de rest. Ik proef berusting waar ik gezonde agressie wil proeven."

Nou, Willem. Bedankt voor de felicitaties en wie weet dat het volgend seizoen een beetje spannend wordt. Of zie je dat zelf soms anders? "Niet dat ik Feyenoord volgend seizoen als belangrijkste titelfavoriet zal zien. Iedereen leert van dit seizoen en dus zal het volgend seizoen weer moeilijker worden."