Trainer Schaaf na 14 jaar weg bij Werder Bremen

15-05-2013 15:24

Bron: ANP

Trainer Thomas Schaaf en Werder Bremen hebben hun samenwerking per direct beëindigd. Dat meldde de club uit de Duitse Bundesliga woensdag. Volgens Werder gaan beide partijen in wederzijds overleg uit elkaar.

Schaaf was al sinds mei 1999 hoofdcoach in Bremen en daarmee de langst zittende trainer in de Bundesliga. Zijn positie bij de club, waar onder anderen Eljero Elia speelt, stond door zwakke resultaten al enige tijd onder druk. Met nog één speelronde te gaan staat Werder op de 14de plaats.

Assistenten Wolfgang Rolff en Matthias Hönerbach nemen tot het eind van het seizoen de taken van Schaaf over. Onder de 52-jarige Schaaf, die zijn hele carrière als speler bij Werder actief was, won de club in 2004 de landstitel en beker. Ook in 1999 en 2009 leidde hij de groenwitte formatie naar de bekerwinst.

Volgens aanvoerder Clemens Fritz, die toch wel verrast was door het ontslag, was het afscheid van Schaaf emotioneel. 'Dat lijkt me logisch. Hij heeft hier 14 jaar gewerkt, dat is een flinke tijd. Hij heeft het geweldig gedaan met de club. We kunnen hem alleen maar dankbaar zijn.'