Theo Janssen vonnist Fred Rutten bij Vitesse

16-05-2013 21:39

Bron: AD Sportwereld

Theo Janssen is én bewaakt het Arnhemse gen van Vitesse. Hij bewaakt dus eigenlijk zichzelf. Denk hem weg en Vitesse is exact waarvoor het door tallozen versleten wordt. Een gemaakte, door vreemd geld aangestuurde kopie van de traditieclub die het ooit was. Vraag ernaar buiten Arnhem en niemand wordt er warm van. Dat de club al in 1892 is opgericht, maakt het alleen maar erger.

Er is niets tegen een overgenomen club met een heel eskader aan exoten. Maar als het onder een Georgische eigenaar een puinhoop wordt, gemanaged door directeuren die amper weten hoever hun mandaat reikt, dan tekent het einde zich langzaam af. Vraag het Kelvin Leerdam en Fred Rutten.

Wie neemt het nog op voor Vitesse? Theo Janssen. De oer-Arnhemmer. Voor hem ga je naar het stadion en in hem herken je geelzwart bloed. Vorige week was hij kritisch op de vage situatie binnen zijn club.

Impliciet kapittelde hij daarna - in de beslotenheid van de kleedkamer - zijn trainer Fred Rutten over het gebrek aan communicatie over diens ziekmelding en over het feit dat de trainer na de bekerwedstrijd tegen Ajax niet met de spelersbus mee naar Arnhem reed.

Daarmee heeft hij de man voor wie hij een zwak koestert in feite gevonnist. Voor Rutten, misschien vindt hij dat zelf ook, is geen toekomst meer bij Vitesse. Want Theo spreekt als enige duidelijke taal. Hij is de enige en ook daarom luistert iedereen naar Theo. Zijn hart stamt uit 1892.