Sulejmani helpt Benfica aan zege, Porto maakt geen fout

26-08-2013 13:33

Bron: VI | geen reacties

Benfica heeft in de absolute slotfase een overwinning uit het vuur gesleept tegen Gil Vicente. FC Porto won ook de tweede competitiewedstrijd.

Benfica - Gil Vicente 2-1
Benfica kende een zeer lastige avond tegen het nietige Gil Vicente. Zonder de Servische aanwinsten Miralem Sulejmani (ex-Ajax) en Filip Djuricic (ex-SC Heerenveen) kwam het elftal van trainer Jorge Jesus op achterstand. In de 69e minuut zette Diogo Viana, die van 2009 tot 2011 op uitleenbasis uitkwam voor VVV Venlo, de bezoekers op voorsprong.

Met Sulejmani en Djuricic als invallers zette Benfica vervolgens de inhaalrace in. Dit leek vergeefs, totdat een andere invaller – Larko Markovic – in de 91e minuut de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht. Daarmee bewees de Servische debutant direct zijn waarde. Twee minuten later zou Sulejmani hetzelfde doen door een perfecte voorzet af te leveren. Een loepzuivere kopbal van de Braziliaanse spits Lima leverde Benfica vervolgens alsnog een overwinning op.

Vleugelspeler Ola John ontbrak in de wedstrijdselectie van de Portugese topclub. Vorige week mocht hij in de tweede helft nog meedoen in de uitwedstrijd tegen Marítimo Funchal, die met 2-1 verloren ging.

FC Porto - Marítimo Funchal 3-0
FC Porto zette ook de tweede wedstrijd van het seizoen om in een overwinning. De landskampioen had geen moeite met Marítimo Funchal. Jackson Martinez en Luis Carlos Lica scoorden voor rust, Josué deed dat vlak na de pauze vanaf de strafschopstip. Porto heeft net als Sporting Lissabon, Rio Ave en Estoril zes punten uit twee wedstrijden.