Schöne: "Vielen niet alleen aardige woorden"

24-09-2013 17:26

Bron: goal.com/nl/news

Na twee 4-0 nederlagen op rij is de stemming in de kleedkamer van Ajax niet om over naar huis te schrijven. Lasse Schöne weet wat zijn ploeg te doen staat.

Met vier opeenvolgende thuiswedstrijden op het programma krijgen de Amsterdammers de uitgelezen mogelijkheid om het moraal op te vijzelen. De aanstaande ontmoetingen met achtereenvolgens FC Volendam, Go Ahead Eagles, AC Milan en FC Utrecht zijn van groot belang voor de landskampioen.

Na afloop van de zeperd tegen PSV overheerste een teleurgestelde stemming de kleedkamer. "We hebben met de trainer gesproken en de spelers praten met elkaar. Het is wel een beetje stil ja, iedereen verwerkt dit op zijn manier", zegt Schöne in gesprek met Ajax TV.

"Er zijn niet alleen aardige woorden gevallen, dat lijkt me logisch. Je moet nu verder en bedenken hoe het beter moet. Want het moet beter en het kan ook beter en dat is voor iedereen duidelijk", aldus de Deense middenvelder, die de noodzaak voor een nieuwe inhaalrace wil voorkomen. "Het is de laatste drie jaar ook goed gegaan, maar we wilden niet met de winter weer tien punten achterstaan. We willen bovenaan staan en dat kan ook nog, maar dan moet er wel gewonnen worden."