Gullit: "Te veel paradepaardjes bij Ajax"

22-09-2012 16:55

Ruud Gullit is bezorgd om Ajax. De oud-topaanvaller vraagt zich af of het elftal van Frank de Boer niet te weinig spelers bevat die de mouwen willen opstropen als dat nodig is.

In zijn column in De Telegraaf blikt Gullit terug op de met 1-0 verloren confrontatie van Ajax met Borussia Dortmund in de Champions League. "Bij Ajax is de balans niet goed om top te presteren en dus te overwinteren in de Champions League. Dat gevoel bekroop me bij het zien van Borussia Dortmund-Ajax", valt Gullit met de deur in huis.

"Ajax speelde goed, redelijk positiespel, maar mist types als Ronald Spelbos, Jan Wouters of Frank Rijkaard", vervolgt de oud-international. "Of langer geleden in de succesvolle jaren zeventig; Johan Neeskens, Velibor Vasovic en Wim Suurbier. Jongens, die heel goed kunnen voetballen, maar daarnaast echte kerels zijn in het veld. Bikkelaars als de situatie daarom vraagt. In de tweede helft vroeg de situatie in Dortmund daarom, maar kon Ajax niet leveren."

"Ook Christian Poulsen blijkt niet zo’n soort type speler", is Gullit kritisch op de zomeraankoop die gehaald werd om het middenveld wat meer body en ervaring te geven. "Bij Ajax is de mix niet in orde; het elftal bestaat uit te veel paradepaardjes en te weinig spelers die de kastanjes uit het vuur slepen."