Ranglijst Uitsupporters 2013

03-06-2013 15:48

Altijd mijn Ajax/Bron:.ajaxlife.nl/nieuws

We hebben er vorige week al aandacht aan besteed, maar het is altijd goed even op het volledige plaatje te wijzen. Een voorpublicatie is immers niet het volledige rapport. Hij is er namelijk weer, nu echt: de Ranglijst Uitsupporters editie 2013.

Zes keer zonder uitsupporters
De ranglijst is opgesteld door Matthijs Keuning, die in contact staat met diverse clubs en supporters. Op basis van hun informatie kon hij een volledig beeld schetsen van de uitsupporter anno 2013.

Van iedere wedstrijd is bekend hoeveel uitsupporters er aanwezig waren. Zo blijkt helaas dat Ajax en Feyenoord de enige twee clubs zijn die het presteren om de twee weken een vol uitvak mee te nemen naar waar dan ook in Nederland.

Ajax staat op basis van de statistieken iets achter Feyenoord, maar het uitduel met ADO Den Haag is een nulscore wegens het verbod en bij FC Utrecht en PSV moesten Ajacieden kaarten inleveren. Bijzonder treurig is het natuurlijk dat in totaal zes wedstrijden zonder uitsupporters werden gespeeld.

Afijn, dat staat verder in het eerdere artikel uitgelegd. Helaas loopt het aantal uitfans steeds verder terug. Daar zijn een aantal redenen voor op te voeren: van vervelende combiregelingen tot de nare aanvangstijden zodat Eredivisie Live steeds meer wedstrijden live kan uitzenden.

Klik hier voor de Ranglijst Uitsupporters 2013.