PSV begint met overwinning bij ADO

04-08-2013 10:39

nusport.nl/voetbal

Een flitsend eerste half uur heeft PSV zaterdag een geslaagde opening van het seizoen opgeleverd. De grondig vernieuwde ploeg van trainer Phillip Cocu begon de eredivisie met winst bij ADO Den Haag: 2-3.

De afgelopen twee seizoenen maakte PSV steeds een valse start van de competitie, door de openingswedstrijd te verliezen.

Vier dagen na het overtuigende optreden in de Champions League tegen Zulte Waregem (2-0) stuurde Cocu een nóg jonger elftal het veld in. Hij gaf in Den Haag de negentienjarige Jürgen Locadia in de spits de voorkeur boven de vijf jaar oudere Tim Matavz.

Daardoor bestond de voorhoede met verder Zakaria Bakkali (17) en Memphis Depay (19) uit louter tieners. Santiago Arias, de Colombiaanse aanwinst, kreeg rechts achterin de voorkeur boven Joshua Brenet. Het piepjonge PSV trok de eerste competitiewedstrijd al in het eerste half uur naar zich toe.

De thuisclub begon nog wel enthousiast, met een gevaarlijk schot van nieuwkomer Jerson Cabral, maar raakte flink van slag nadat Georginio Wijnaldum in de twaalfde minuut aan de andere kant de score had geopend (0-1).

De aanvoerder van PSV kreeg de bal mee van Stijn Schaars, draaide makkelijk weg en zette vervolgens zijn ploeg op voorsprong. Een kwartier later werd het 2-0, toen Danny Holla een lange bal van Jeffrey Bruma bijzonder ongelukkig op zijn hoofd kreeg en zijn eigen doeman Gino Coutinho passeerde.

Aangeslagen

Het aangeslagen ADO moest vlak daarna ook de 3-0 incasseren, een prachtig doelpunt van linksback Jetro Willems die drie verdedigers passeerde en de bal achter Coutinho prikte.

Net als vorig seizoen leek een monsterscore in de maak, maar het jeugdige PSV wist het niveau uit het eerste half uur niet de hele wedstrijd vol te houden. Op slag van rust bracht Holla wat hoop terug in de Haagse harten door na een vlotte aanval voor 1-3 te zorgen.

Gesteund door die treffer en met een opportunistische speelwijze bracht ADO de Eindhovenaren, die teveel voor eigen succes gingen, in de tweede helft nog bijna aan het wankelen. De aansluitingstreffer van Mike van Duinen, in blessuretijd, kwam echter te laat om de seizoensstart van PSV nog te verpesten.