Pastoor bewaart kalmte: ‘Ajax is weer een stuk lastiger dan Heerenveen’

17-08-2012 16:09

NEC begon de competitie zondag met een knappe overwinning bij sc Heerenveen (2-0), maar trainerAlex Pastoor heeft gemerkt dat zijn spelers de afgelopen week niet met hun hoofd in de wolken hebben gelopen. Zondag komt Ajax op bezoek in Nijmegen en ook dan gaat NEC voor de winst.

Dat het niet eenvoudig gaat worden om te winnen van de regerend landskampioen, die startte met een gelijkspel tegen AZ (2-2), realiseert Pastoor zich echter wel. “Ajax is weer een stuk lastiger dan Heerenveen”, kijkt de oefenmeester op de officiële website van zijn werkgever vooruit op het duel met de Amsterdammers. Ook tegen de ploeg van trainer Frank de Boer wil Pastoor zijn elftal laten voetballen zoals altijd.

“Het maakt voor ons niet veel uit wie de tegenstander is. We proberen altijd ons eigen spel te spelen. Dus dat doen we zondag tegen Ajax ook”, belooft de coach van de Nijmegenaren. Over de opstelling van NEC tijdens de wedstrijd tegen de gasten uit Amsterdam liet Pastoor weinig los. “Dat heeft niets te maken met geheimzinnigheid. Ik wil gewoon al mijn spelers het vertrouwen geven.”