Overmars: "Geen onverantwoorde risico's nemen"

03-10-2013 11:45

Bron: voetbalprimeur.nl/nieuws

Marc Overmars voelt zich in zijn element als directeur voetbalzaken van Ajax. De oud-international legt in een interview op de website van de club nog maar eens uit waarom hij de afgelopen transfermarkt niet met geld smeet.

"We zijn een bepaalde weg ingeslagen en die route blijven we volgen. Dat betekent dat we alleen incidenteel nog een extreem bedrag zullen spenderen om een speler binnen te halen", aldus Overmars. "Voor het overige is het zaak dat ze (talenten uit de opleiding, red.) van onderaf naar boven komen borrelen."

"Ik ben ervan overtuigd dat supporters het kunnen accepteren als je daardoor een keer geen kampioen wordt, zolang het beleid maar duidelijk is en het belang van de club ermee is gediend. Wij willen geen onverantwoorde risico’s nemen en op het randje balanceren, zoals tachtig procent van de clubs in Nederland de afgelopen tien jaar wel gedaan heeft", stelt Overmars.

Het nieuws beleid van Ajax is volgens Overmars inmiddels ook bij andere partijen bekend. "Ik denk dat wij een duidelijk signaal hebben afgegeven, bijvoorbeeld met betrekking tot salarissen. Spelers en hun makelaars weten inmiddels dat daar bij Ajax een bepaald maximum op zit. En dat wij graag met de presteerformule werken: als het met Ajax goed gaat, dan mogen de spelers ook navenant verdienen. Die insteek is nu aardig ingeburgerd."

Overmars heeft door zijn kwaliteiten als zakenman de bijnaam ‘Marc Netto’ gekregen. Dat stamt al uit zijn tijd als speler. "Ik heb altijd bekendgestaan als iemand die op de centjes let. Daar heb ik nooit wakker van gelegen. Ik zie het ook niet per se als een negatieve kwalificatie, maar waarom moet het altijd benadrukt worden? Nu is het bijna een cliché: die Overmars, die wil nooit wat uitgeven. Terwijl het natuurlijk veel genuanceerder ligt."