Ook competitie Ajax Vrouwen gaat op de schop

31-05-2013 23:04

Altijd mijn Ajax/ Bron: ajaxlife.nl/nieuws

Jong Ajax staat op het punt toe te treden tot de Jupiler League en ook de competitie van de Ajax vrouwen gaat veranderen. De opzet van de Women's BeNe League wordt aangepast. Er wordt vanaf seizoen 2013-2014 het hele jaar in dezelfde competitie gespeeld.

undefinedJong Ajax staat op het punt toe te treden tot de Jupiler League en ook de competitie van de Ajax vrouwen gaat veranderen. De opzet van de Women's BeNe League wordt aangepast. Er wordt vanaf seizoen 2013-2014 het hele jaar in dezelfde competitie gespeeld.

Aandacht

De eerste variant van de BeNe League begon met twee aparte competities. De beste vier Nederlandse en Belgische clubs plaatsten zich voor de BeNe League A, de onderste vier ploegen kwamen na de winterstop uit in BeNe League B.

Het bestuur heeft besloten de competitieformule aan te passen. Het wordt een onmiddellijk geïntegreerde competitie. De Nederlandse en Belgische clubs spelen vanaf de start in een een gemengde, grensoverschrijdende competitie.

Er kwamen ontevreden geluiden los bij clubs uit de BeNe League B. De aandacht was vooral gevestigd op de topploegen, die bovendien niet bij alle clubs op bezoek kwamen. De mindere goden hoopten op meer aandacht, al is niet duidelijk of dit ook de directe aanleiding is voor de veranderingen.

Net als dit seizoen krijgt de hoogst gerangschikte ploeg van elk land een startbewijs voor de Women's Champions League. Er zijn op dit moment acht Nederlandse en acht Belgische clubs, maar er is nog niet bevestigd of de BeNe League in de zomer van 2013 met zestien clubs van start gaat.

Meer duidelijkheid volgt ongetwijfeld in de loop van de zomerstop.