Ook basisspelers willen Rutten weg hebben bij Vitesse

16-05-2013 21:03

Bron: AD Sportwereld

Een mogelijk langer dienstverband van Fred Rutten als trainer van Vitesse kan allesbehalve bij de volledige selectie op goedkeuring rekenen. Verschillende spelers hebben afgelopen seizoen dusdanig slechte ervaringen met hem opgedaan, dat ze hopen dat Rutten geen nieuw contract tekent.

Er zijn zelfs basisspelers die intern hebben aangegeven per se te willen vertrekken indien de coach volgend seizoen aanblijft.

Verschillende voetballers hebben aanvaringen met de trainer gehad. Zo is het een publiek geheim dat topscorer Wilfried Bony het totaal niet zag zitten in de coach. Rutten wordt toegeschreven dat hij enkele individuele spelers inderdaad beter heeft gemaakt. Maar het totale team Vitesse is er niet op vooruit gegaan, zo is een 'klacht'. Tegelijkertijd zijn er ook spelers die juist hopen dat Rutten aanblijft.

Al wekenlang doet Rutten, woensdag niet bereikbaar voor commentaar, uiterst geheimzinnig over zijn toekomst. Voor de hand ligt dat de coach niet verlengt, omdat hij zich het afgelopen seizoen niet altijd in de werkwijze van zijn club heeft kunnen vinden. Uit onvrede over het uitblijven van versterkingen ging hij zelfs korte tijd in 'staking'. Na een week thuiszitten en enkele gesprekken met clubeigenaar Jordania hervatte Rutten zijn werkzaamheden