Moisander: ‘Het is onbegrijpelijk dat we er niet klaar voor waren’

24-09-2012 21:25

Niklas Moisander was zeer teleurgesteld na de uitwedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een puntendeling (1-1) en de van AZ overgenomen verdediger ging niet vrijuit bij het doelpunt van ADO. De Fin liet zijn directe tegenstander Tom Beugelsdijk lopen, die uit een corner de 1-0 binnenkopte.

“Het tegendoelpunt was mijn fout, dat is duidelijk”, laat Moisander weten aan Ajax Life. “Als je zo slecht begint, is het moeilijk dat om te draaien. Tijdens de rust hebben we met elkaar gesproken; als we willen winnen, moeten we beter spelen. Dat besef was er toen, maar je mag niet zo beginnen. Het is begrijpelijk dat de trainer boos werd. Dit is precies wat we niet wilden.”

“Het is onbegrijpelijk dat we er niet klaar voor waren, maar ik vind het moeilijk een verklaring ervoor te geven”, vervolgt hij. “We gaan er met de groep over spreken, want de mentale kant van het spelletje is net zo belangrijk. Daar hebben we mensen voor bij Ajax en Hennie Spijkerman is er ook mee bezig. We moeten aan de slag, zodat we volgende keer wel twee keer goed presteren in vier dagen tijd.”