Litmanen voetbalt in Hong Kong weer in Ajaxshirt

24-05-2013 22:48

Altijd mijn Ajax/Bron:/ajaxlife.nl/nieuws

Nostalgie! Jari Litmanen is de komende dagen weer in Ajaxshirt te bewonderen! Enige probleem is wel dat u ervoor naar Hong Kong moet afreizen om de Finse held met eigen ogen te bewonderen. Litmanen doet met een speciaal veteranenteam mee aan 'Soccer Sevens'.

Litmanen voetbalt in Hong Kong weer in Ajaxshirt.Musampa
De verwachtingen rond Litmanen zijn hoog, want hij verdedigt met Ajax de vorig jaar gewonnen titel. De 42-jarige nummer tien is trouwens nog steeds officieel voetballer, want hij kondigde nooit zijn afscheid aan. Toch is onduidelijk of hij nog in actie komt voor HJK Helsinki.

De ploeg staat onder leiding van teammanager Dick Schoenaker, die deze taak normaal gesproken uitvoert bij Jong Ajax. Naast Litmanen maken bekende namen als Kiki Musampa, Kenneth Perez, Michel Kreek, Aron Winter, Ferdi Vierklau en Gerald Sibon deel uit van de ploeg. Ruud den Hollander staat onder de lat en krijgt de titel 'gelegenheidsdoelman'.

Ajax is niet onbekend in Hong Kong. Het won, zoals gezegd, vorig jaar al de 'Super Sevens' en in 2010 en 2011 was Jong Ajax van de partij op het toernooi voor beloften. Dit keer doet Ajax mee aan het Masterstoernooi voor spelers van 35 jaar en ouder en is Glasgow Rangers een van de tegenstanders.