José Mourinho en Felipe Scolari irriteren Johan Cruijff

03-06-2013 14:12

Bron: Telesportredactie

Johan Cruijff is helemaal klaar met Felipe Scolari en José Mourinho. In zijn wekelijkse column in De Telegraaf verwijt de legendarische nummer 14 de coaches van respectievelijk Real Madrid en Brazilië 'egoïsme'. 'Ik heb niks met egoïsme. Daarom irriteer ik me ook aan coaches als Felipe Scolari en José Mourinho.

De Braziliaanse internationals Dante en Luiz Gustavo mochten het slot van het unieke seizoen bij Bayern München van bondscoach Scolari niet meemaken. 'Neem Scolari. De bondscoach van Brazilië speelt pas op 16 juni met zijn ploeg de openingswedstrijd van de Confederations Cup, een vriendschappelijk toernooi dat als opwarmer voor het WK van volgend jaar geldt. Toch verbood hij Dante en Luiz Gustavo om afgelopen zaterdag met Bayern München de Duitse bekerfinale tegen VfB Stuttgart te spelen. Nota bene de afsluiting van het beste seizoen uit de clubgeschiedenis, met de huldiging in München als kers op de taart. Dan begrijp je er dus weinig van', aldus Cruijff in De Telegraaf over Scolari.

Mourinho wees na de breuk in Madrid vooral naar Real in plaats van zichzelf, zo zegt Cruijff. 'Eerst heeft hij in Madrid alles en iedereen de schuld gegeven als iets verkeerd ging, nu speelt hij binnen zijn club zelfs mensen tegen elkaar uit. Allemaal persoonlijke oorlogjes die over de rug van clubiconen werden uitgevochten. In de voetballerij werkt zoiets niet. Omdat tweespalt binnen selectie verlammend werkt. Daarom werd het uiteindelijk niets bij Real Madrid en wordt het volgens mij ook in de toekomst niks meer met Mourinho.'