Jong Ajax waarschijnlijk naar Almere

24-05-2013 22:59

Altijd mijn Ajax/ Bron: AT5

Jong Ajax speelt vanaf komend seizoen waarschijnlijk in de Jupiler League. Dat roept vragen op. Waar gaat Jong Ajax de thuiswedstrijden afwerken? Wat gebeurt er bij degradatie? Een woordvoerder van de Coöperatie Eerste Divisie geeft antwoord.

undefinedJong Ajax mag niet promoveren, ook al worden ze kampioen in de Jupiler League. Dat zou namelijk betekenen dat Ajax en Jong Ajax in dezelfde competitie gaan spelen wat tot competitievervalsing zou kunnen leiden.

Ook bij een eventuele degradatie van Ajax komt er geen competitiewedstrijd tussen Ajax en Jong Ajax. 'Nee, dan degradeert Jong Ajax automatisch naar de beloftencompetitie', aldus de Coöperatie Eerste Divisie (CED). 'Het kan niet zo zijn dat het eerste en tweede in dezelfde competitie spelen.'

Een andere onduidelijkheid is waar Jong Ajax de thuiswedstrijden zal gaan spelen. De Toekomst lijkt geen optie. 'Je moet wel aan allerlei eisen voldoen. Ik acht de kans groot dat het het stadion van Almere City zal zijn. Ik zou niet een ander alternatief weten.'

Nog een interessant punt is dat spelers buiten de transferperiode niet meer kunnen switchen tussen Ajax en Jong Ajax. Talenten die voor Jong Ajax uitkomen, kunnen niet meer een wedstrijd meespelen met het grote Ajax. Iets wat momenteel juist vaak gebeurt.

Tot slot kunnen spelers die 15 wedstrijden hebben gespeeld voor Ajax 1 niet meer uitkomen in het beloftenelftal.