'Iceman' Poulsen toont eindelijk emotie

30-09-2013 12:36

Bron: goal.com/nl/news

Christian Poulsen was zeer tevreden na de 6-0 overwinning van Ajax op Go Ahead Eagles. Het doelpuntenfestijn zorgde bij de Deen vooral voor opluchting, en een klein beetje emotie.

De 6-0 zege van Ajax op Go Ahead Eagles was misschien niet zo afgetekend als deze leek, maar evengoed keek Christian Poulsen terug op een zeer geslaagde avond. Het feit dat Ajax nauwelijks in de problemen kwam, daarmee was de Deense controleur met name tevreden. "Absoluut. Vooral omdat we in de wedstrijden tegen Groningen, Heerenveen en AZ telkens een voorsprong weggaven. Ditmaal drukten we gelijk door en dat is iets waar we naar toe werken. Dat willen we uiteraard vaker doen", zegt hij tegen Goal.

Opluchting

Met name bij de 4-0 viel er bij Poulsen een flinke last van zijn schouders. Nadat Kolbeinn Sigthórsson zijn tweede en Ajax' vierde van de avond maakte, kwam er aardig wat emotie los bij de doorgaans nuchtere Poulsen. "Het was inderdaad een enorme opluchting. Vooral omdat we nu eindelijk die wedstrijd op slot gooiden."

De ijskoude middenvelder deelde na dit doelpunt niet in de feestvreugde, maar sprintte snel richting de middenlijn. Overigens wel met gestrekte armen en een flinke juichkreet . "Ik was bij die eerste drie goals al gaan juichen met de jongens. Bij deze was ik vooral blij met de beslissing. Die extra meters hoef ik niet iedere keer te maken, toch?", grinnikt de inmiddels 33-jarige middenvelder. "Daar hoef je niks achter te zoeken, het was puur opluchting."

Goed gesproken

Ajax won weer eens overtuigend en dat kwam al enkele weken niet voor. "Dit hadden we daarom ook nodig", vervolgt Poulsen. "Na de nederlaag bij PSV hebben we goed met elkaar gesproken en we vroegen elkaar waarom het ineens zo in elkaar stortte. Daar hebben we deze week aan gewerkt en we pakken het goed op. Go Ahead-thuis is natuurlijk anders dan PSV-uit, maar dit resultaat zegt wel iets over onze mentaliteit."

Komende week wacht weer een thuiswedstrijd voor Ajax, ditmaal tegen AC Milan. "Dat is natuurlijk weer een ander verhaal, maar onze wedstrijd van vandaag geeft wel vertrouwen. Domineren zoals we vandaag deden zal dan misschien niet lukken. Maar als het bij vlagen lukt, dan kunnen we ook van Milan winnen."