"Het leek bijna alsof Hoesen geen benen meer had"

26-09-2013 11:25

Bron: voetbalprimeur.nl/nieuws

Waar Ajax begin augustus de torenhoge favoriet voor het kampioenschap was, is de ploeg inmiddels verworden tot een zwalkend geheel, dat zelfs tegen een middenmoter uit de Jupiler League geen indruk kan maken.

Ajax won wel, woensdagavond. Na een verlenging werd de derby tegen Volendam met 4-2 gewonnen. Frank de Boer kon niet anders dan concluderen dat het niet best was wat zijn team had laten zien. "Het was met de hakken over de sloot. Dit was geen goed Ajax, laat dat duidelijk zijn", zei hij.

In de eerste helft was er niets aan de hand voor de thuisploeg. Pas toen Volendam doorkreeg dat er wat te halen viel, kwam Ajax in de problemen. "Je zag het aankomen dat zij gevaarlijker gingen worden. Je ziet opeens drie, vier keer achter elkaar dom balverlies." Dat uitgerekend Robert Mühren twee keer voor Volendam scoorde, vond De Boer speciaal. "Misschien was het meant to be dat Mühren twee keer op het scorebord moest staan. Dat is voor ons het enige positieve aan die tegentreffers. Maar ik denk dat Gerrie ook blij zou zijn met de 4-2 uitslag."

Opvallend was dat niet de spelers van Volendam, maar de Ajacieden er in de verlenging doorheen zaten. Mike van der Hoorn, Lucas Andersen en Danny Hoesen waren rijp voor een wissel, maar die waren op. "Die jongens spelen niet vaak in het eerste en wilden zich bewijzen. Dan moet je opeens 120 minuten spelen. Maar ze hebben karakter getoond. Mike kreeg kramp, maar verzorgde nog wel een assist. Bij Hoesen leek het alsof hij geen benen meer had, als je hem zag lopen. Maar hij is doorgegaan en maakte de derde goal."

"We zijn niet in topvorm, verre van. Alleen met dit soort wedstrijden kan je er overheen komen. We weten allemaal dat het nog een lange weg is. Hopelijk is dit een heel, heel klein stapje vooruit. Alleen omdat het resultaat goed is", aldus De Boer, die tegenspreekt dat het duel een nieuwe dreun is voor het zelfvertrouwen. "We hebben jongens ingebracht die niet vaak spelen. Dat is een risico, maar

gezien het programma moet je dat risico nemen. Voor die jongens en voor de rest van de groep is het goed dat er dan toch gewonnen wordt."