'Geen peil te trekken op voetbal in de polder'

23-09-2013 16:16

Bron: NUsport

Volgens de ochtendkranten stond het verloop van de topper tussen PSV-Ajax (4-0) symbool voor de eredivisie anno 2013.

"Terug achter de dijken werd in een curieuze topper onderstreept dat op het voetbal in de polder geen peil is te trekken, dit keer tot groot genoegen van jubelend Brabant", schrijft Trouw.

"In een nauwelijks te beredeneren korte fase na de pauze liep het voordien nog verre van standvastige PSV met grote passen weg van Ajax, dat luttele dagen na de kansloze exercitie tegen de grootmeesters van Barcelona nog veel pijnlijker werd ontmanteld."
Onrustbarend

De Volkskrant noemt het verval van de titelverdediger 'onrustbarend'. "Zo vormloos is de kampioen, zo onzeker, vooral nu Eriksen is verdwenen naar Londen. Het spel van Ajax oogt mistroostig."

"Sigthorsson als rechtsbuiten, een spits die als spits niet rendeert, laat staan als buitenspeler. Fischer, het talent met een zelfverzekerd gezicht dat vooral boos is op anderen als hij de bal niet krijgt. (…) Schöne is als een vlinderend meisje in het park, met roze biesjes op de schouders."

"PSV voetbalde ondanks de ruime zege niet bepaald geweldig, doch gretig, hardwerkend en gaarne bereid Ajax te vernederen toen de gelegenheid zich aandiende, in een doldwaas kwartier na rust."

Het Eindhovense publiek kreeg, na de ellende van de Europa Cup League, een topper om trots op te zijn. Dat concludeert het AD. 'PSV slaat Ajax knock-out in een dol kwartiertje', kopt de krant.

"Donderdagavond ontluisterend onderuit en in eigen stadion cynisch van het veld gefloten. Zaterdagavond massaal toegezongen en met een staande ovatie naar de kleedkamer. De vele jonge spelers van PSV hebben in vier dagen de uitersten van het voetbal leren kennen."

Jetro Willems staat misschien wel symbool voor het huidige PSV. De linksback, die fraai scoorde tegen Ajax, is 'opeens weer de knuffelbeer'.
Enorme draai

De Telegraaf roept in herinnering dat Ajax in de eerste helft minimaal gelijkwaardig was aan de concurrent uit Eindhoven.

"Wie halverwege voorspeld zou hebben dat PSV in de tweede helft met vier goals in een kwartier tijd de titelconcurrent een enorme draai om zijn oren zou geven, zou niet serieus genomen zijn. En toch was dat precies wat er gebeurde."

In een analyse wordt gesteld dat het bijna onvermijdelijk is dat Kenneth Vermeer wordt geslachtofferd na zijn blunder bij de 1-0.

"Het speelschema lijkt de keuze voor Cillessen nog makkelijker te maken. Ajax speelt woensdag in eigen huis tegen FC Volendam in het bekertoernooi, dat tot dusver als 'zoethoudertje' voor Cillessen diende. Bij een goede prestatie van de Groesbeker staat niets de entree van de miljoenenaankoop - en na Stanley Menzo/Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg/Vermeer de derde spraakmakende keeperswissel bij Ajax - in de weg."