'Een contractverlenging voor Marco is nu niet aan de orde'

30-05-2013 21:37

Bron: voetbalzone.

Marco van Basten komt (nog) niet in aanmerking voor een contractverlenging bij sc Heerenveen. De Friezen plaatsten zich na een roerig seizoen voor de play-offs om Europees voetbal, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in FC Utrecht. Desondanks heeft de directie voldoende vertrouwen in Van Basten, maar dat betekent niet dat de coach binnenkort een krabbel kan zetten onder een nieuw contract.

https://static2-voetbalzone.nl/images/photos/originelen/2013/5/bassie67256000.jpgDe verbintenis van Van Basten loopt na volgend seizoen af, maar Heerenveen maakt geen haast met het openbreken en verlengen van dat papiertje. “We zijn tevreden over Marco, maar we hebben nog niet gesproken over verlenging”, zegt technisch directeur Johan Hansma in gesprek met ELF Voetbal. “Dat is nu ook niet aan de orde, want hij heeft nog een eenjarig contract. We kijken nu vooruit naar volgend seizoen en daarna komt pas het moment om over een eventuele verlenging te gaan praten.”

Van Basten begon het seizoen teleurstellend met Heerenveen en de noorderlingen werden in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld door Molde FK, waarna er pas in de zevende speelronde voor het eerst werd gewonnen in de Eredivisie (NAC Breda, 2-0). Heerenveen knokte zich uiteindelijk terug en haalde de play-offs. De 48-jarige Van Basten werd in de laatste weken in de Italiaanse kranten nog in verband gebracht met het trainersambt bij AC Milan, de club waarvoor hij tussen 1987 en 1995 speelde.