De Haan krijgt steun: ‘Sneijder haalt nooit meer zijn beste niveau’

15-06-2013 17:00

Bron:  voetbalzone

Foppe de Haan zei maandag te verwachten dat Wesley Sneijder nooit meer zijn niveau van weleer zal halen en de Fries is zeker niet de enige. De Utrechtse middenvelder vertrok in januari voor enkele miljoenen van Internazionale naar Galatasaray, maar in Turkije heeft hij ook nog niet echt kunnen uitblinken. Louis van Gaal ontnam hem ook de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal.

Volgens De Haan is het ‘voorbij’ met Sneijder en daar is de meerderheid van de bezoekers van Voetbalzone het mee eens. In de afgelopen dagen kon er gestemd worden op de poll Denk je dat Wesley Sneijder ooit weer zijn beste niveau haalt? Ruim 11.600 mensen brachten hun stem uit en de meerderheid daarvan, 41 procent, denkt dat de 93-voudig international inderdaad zijn beste tijd achter de rug heeft. 35 procent verwacht dat Sneijder bij een andere club nog wel tot volle wasdom kan komen en 24 procent denkt dat Sneijder ooit wel weer zijn beste niveau zal halen.

De aanvallende middenvelder kende onder José Mourinho bij Internazionale misschien wel de beste periode uit zijn loopbaan. In zijn eerste seizoen bij i Nerazzurri won Sneijder zelfs de triplo: de competitie, de beker én de Champions League. De Portugese coach zou er naar verluidt zelfs aan denken zich weer te ontfermen over zijn voormalige pupil. De kans dat Chelsea erin slaagt om Sneijder in te lijven, is echter gering. Hij staat nog tot de zomer van 2016 onder contract in Istanbul.