De Haan: 'Hij heeft bewezen dat hij ongeschikt is voor de voetballerij'

18-06-2013 14:16

Bron: voetbalzone.nl

Foppe de Haan haalt uit naar Robert Veenstra, de algemeen directeur van zijn voormalig werkgever sc Heerenveen. Door het schrikbewind dat hij de afgelopen drie jaar heeft gevoerd is de Friese club onherkenbaar geworden, zo claimt hij. De oud-coach vindt dat de hoogste sportbestuurder zijn biezen moet pakken en het Abe Lenstra Stadion moet verlaten.

"Robert Veenstra heeft bewezen dat hij ongeschikt is voor de voetballerij", geeft De Haan in het Algemeen Dagblad aan. "Hij heeft een te groot ego. Veenstra heeft veel te weinig aandacht voor mensen, omdat hij zichzelf zo belangrijk vindt. Dat zijn we hier niet gewend. Een feodaal leiderschap past hier niet."

Volgens De Haan zijn werknemers van Heerenveen 'hartstikke bang' voor Veenstra, die werknemers ontslaat zodra ze twee fouten maken. "Er heerst angst. Het lijkt het Oost-Europa van vroeger wel", verzekert de Fries die Jong Oranje naar twee Europese titels leidde. "Er is een sfeer van roddel en achterklap. Alles wat Heerenveen zo sterk maakte is helemaal weg."