De Boer wil tegen Milan lering trekken uit dure lessen PSV

01-10-2013 11:50

Bron: vi.nl

Ajax kan zich dinsdag in het Champions League-duel met AC Milan geen moment concentratieverlies veroorloven als het aanspraak wil maken op een goed resultaat.

Dat leidt trainer Frank de Boer af van de wedstrijden die Milan in de voorronde van het toernooi tegen PSV speelde.

PSV voetbalde tegen Milan aardig mee, maar maakte in tegenstelling tot de Italianen zijn kansen niet af, waardoor het over twee duels met 4-1 verloor. Daar moet Ajax lering uit trekken, vindt De Boer.

'PSV heeft laten zien dat er tegen Milan mogelijkheden zijn. We moeten zorgvuldig met onze kansen omgaan en geconcentreerd spelen. Milan is een ploeg die van elk moment onachtzaamheid kan profiteren', aldus De Boer over de wedstrijd van dinsdagavond.

Weerzien

'Milan denkt alleen aan het resultaat, zoals veel Italiaanse ploegen. De drie spelers voorin moeten vervolgens het verschil maken. Daar ligt hun kracht', vervolgt de coach van Ajax. Voor De Boer betekent het duel met Milan een weerzien met de club waartegen hij in december 2010 met een 2-0 uitzege zijn debuut maakte als hoofdtrainer. 'Dat was met een andere groep, maar nu moet het ook kunnen.'

De Boer wil tegen Milan een scherper Ajax zien dan de ploeg die twee weken geleden met 4-0 werdverslagen door Barcelona. 'Toen gaven we twee goals zomaar weg. Lionel Messi maakt zulke fouten af en Mario Balotelli van Milan is precies zo'n speler, net als enkelen van zijn ploeggenoten.'

Danny Hoesen neemt in de selectie van Ajax de plek in van Bojan Krkic, die zondag tegen Go Ahead Eagles (6-0 winst) een hamstringblessure opliep. In tegenstelling tot Ajax wist Milan zijn eerste duel in de Champions League wel te winnen. De Rossoneri waren met 2-0 te sterk voor Celtic.