De Boer niet ongelukkig met late gelijkmaker: 'Maar het moet beter'

13-08-2012 12:11
en AZ zijn het nieuwe seizoen van start gegaan met een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers en de Alkmaarders hielden elkaar zondagmiddag dus in evenwicht en dat kon beide trainers wel bekoren. Echte onvrede was bij zowel Frank de Boer als Gertjan Verbeek niet te bespeuren, al wilden zij uiteraard meer. “Tevreden ben ik natuurlijk niet”, liet de Ajax-coach na afloop van het treffen optekenen.
 
De Boer vindt echter dat hij niet mag klagen. “Als je tien minuten voor tijd nog achter staat, dan is een gelijkspel niet slecht. Natuurlijk missen we nog wat spelers. Maar zeker in de ArenA willen we altijd winnen. We begonnen goed en komen terecht op voorsprong. Het is jammer dat we in het begin van de tweede helft twee doelpunten weggeven. Gelukkig hebben we daarna nog veerkracht getoond. Maar het moet beter.”
 
“Een terechte uitslag als je de hele wedstrijd bekijkt”, voegt Verbeek daaraan toe, om vervolgens het tactisch strijdplan toe te lichten. “We wilden Ajax onder druk zetten. Dat mislukte in de eerste helft. Daarom hebben we het in de tweede helft over een andere boeg gegooid. Dat werkte wel. We sloegen meteen twee keer toe in de omschakeling. Ajax schakelde vervolgens over tot een spelletje van alles of niets. We kwamen een paar keer goed weg, maar uiteindelijk valt dan toch de gelijkmaker.”