"De Boer moet ook iets te klagen hebben"

23-09-2012 21:53

 

Ajax verloor zondag twee kostbare punten bij ADO Den Haag. Trainer Frank de Boer klaagde over het veld in Den Haag. De terreinknecht vindt de kritiek niet terecht.

De Boer vond het gras veel te lang en volgens de coach was er niet gesproeid. De oud-international grapte dat het gras tot aan zijn oksels kwam. "Klinkklare onzin”, zei Kees Kortekaas, verantwoordelijk voor het veld in het Kyocera Stadion tegen Omroep West. Kortekaas verklaart het gras te hebben gemaaid tot 2,8 centimeter.

"Dat is bijna dezelfde lengte als het gras in de Amsterdam ArenA. Daar is het 2,7 of 2,6 centimeter", aldus de terreinknecht van ADO. De Hagenaren wisten Ajax op een gelijkspel te houden. Dat was volgens Kortekaas waarschijnlijk de reden waarom De Boer kritiek had. De trainer vond ook de cirkels in het gras storend.

"Cirkels kunnen hooguit wat lastiger zijn voor de grensrechters die liever rechte lijnen hebben, maar voor de lengte maakt het echt niets uit. De Boer heeft natuurlijk twee punten verloren en dan moet hij waarschijnlijk iets te klagen hebben. Ik vind het een hoop gedoe om niks, hij moet niet teuten", besluit de terreinknecht van ADO.