De Boer: "Er komt een heel zware periode aan"

25-09-2013 11:20

Bron: voetbalprimeur.nl/nieuws

Ajax kan zich woensdag tegen FC Volendam herpakken van de grote nederlagen tegen FC Barcelona en PSV. "We moeten snel weer de weg omhoog vinden", weet trainer Frank de Boer.

Ajax speelt vier duels in twaalf dagen. Na FC Volendam treffen de Amsterdammers Go Ahead Eagles, AC Milan en FC Utrecht. Daarna volgt voor veel spelers een interlandweek. "Er komt een heel zware periode aan", aldus De Boer op de clubsite. "We moeten daarom zorgvuldig met onze spelers omgaan. Bovendien biedt het iemand als Lesly de Sa de mogelijkheid om dit keer deel uit te maken van de wedstrijdselectie."

"Lesly is een echte buitenspeler, en daar lopen we momenteel niet van over", ziet De Boer. "Daarentegen lopen er in de jeugd en Jong Ajax wel een aantal goede vleugelaanvallers rond. Op basis van zijn goede spel bij Jong Ajax verdient hij dan ook een plaats in de selectie nu een aantal spelers rust krijgen."

"Zo snel mogelijk herpakken"

"Het is prettig dat we morgenavond alweer in actie komen", vindt de oefenmeester. "Juist na een teleurstellende wedstrijd wil je je zo snel mogelijk herpakken. Dat had ik vroeger als speler al. Dan wilde je bij wijze van spreken dezelfde avond weer een wedstrijd spelen. Het is belangrijk om nu weer een stap vooruit te maken in de fase."

De Boer hoopt op verbetering in de omschakeling bij balverlies. "Bij de tweede goal tegen Barcelona en de vierde goal tegen PSV had de omschakeling feller gemoeten. Als medespeler moet je je doelman en verdedigers op zo'n moment beschermen. Dergelijke onnodige tegendoelpunten moet je als team te allen tijde zien te voorkomen."

"Echte Jupiler League-club"

De Ajax-coach kent de speelstijl van FC Volendam. "Het is een echte Jupiler League-club die veel 1-tegen-1 speelt. Ze hebben goede voetballers die ook gewend zijn om verzorgd positiespel te spelen. Dat zie je vaak terug bij clubs die hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen. Vorig seizoen hebben ze bovenin meegedraaid en zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn, al hebben ze niet zo'n hele beste start gehad."