De Boer: 'Elk detail dat de ploeg of de staf verder kan helpen, grijp ik aan'

19-09-2012 21:06

Frank de Boer schakelde vorige week opnieuw de hulp in van Peter Murphy, de voormalig volleybalcoach die zich heeft gespecialiseerd in mentale begeleiding. De buitenwereld reageert daar ietwat sceptisch op, maar De Boer is overtuigd van de kwaliteiten van Murphy. Hij stelt dat bijvoorbeeld Jan Vertongen veel heeft gehad aan de hulp van de specialist.

Vertonghen had veel moeite met kritiek. "Als Jan een fout maakte of door mij werd uitgescholden, liep hij een minuut of twee met zijn hoofd naar beneden. Totaal afwezig. Peter gaf aan dat Jan na zo'n moment direct wijd om zich heen moest kijken. Dan pak je meteen je concentratie weer terug. Het klinkt simpel, maar Jan heeft daar baat bij gehad", vertelt De Boer in Voetbal International.

"Over dat soort dingen praten we met Peter", vervolgt de oefenmeester. "Hij heeft één keer met spelers gesproken om een beeld van ze te krijgen, verder heeft vooral de technische staf contact met hem, elke twee maanden ongeveer. Ik neem heus niet alles klakkeloos van hem over. Maar elk detail dat de ploeg of de staf verder kan helpen, grijp ik aan. Ik wil niet alleen de spelers ontwikkelen, maar ook mezelf."