Cruijff: 'Hoe kan het gebeuren dat Ajax in 2012 in de derde pot terechtkomt?'

17-09-2012 21:28

https://static2-voetbalzone.nl/images/photos/originelen/2011/11/cruijfff71916000.jpgVoor Ajax zal het een enorme opgave worden om de groepsfase van de Champions League te overleven. De Amsterdammers zijn ingedeeld in een loodzware poule en nemen het op tegen Borussia Dortmund, Manchester City en Real Madrid. Johan Cruijff heeft dubbele gevoelens over de loting en realiseert dat het voor Ajax heel zwaar zal worden om door te bekeren.

"Natuurlijk is het mooi dat Ajax tegen de kampioenen van Spanje, Engeland en Duitsland moet spelen", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Tegelijkertijd realiseer je je dat het voor de club heel moeilijk wordt om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Deze situatie is vooral veroorzaakt omdat Ajax voor de loting in de derde pot werd geplaatst."

"Er is de afgelopen zeventien jaar dus behoorlijk iets misgegaan", vervolgt Cruijff. "Hoe kan het gebeuren, dat een ploeg die in 1995 nog de Champions League won en een jaar later nog in de finale stond, in 2012 in de derde pot terechtkomt? Voor mij is dit het zoveelste voorbeeld van hoe het qua sportmanagement in het Nederlandse topvoetbal niet heeft geklopt. Aan de andere kant doen spelers en coaches weer een gigantische hoeveelheid ervaring op, die prima uitkomt nu de club wordt opgebouwd om uiteindelijk weer bij de Europese top te komen."