Cruijff: 'Als het bij Feyenoord niet loopt, loopt het niet bij Oranje'

10-06-2013 11:13

Johan Cruijff wil dat de KNVB en de clubs proberen om met elkaar de problemen een stap voor te blijven. De oud-speler en -trainer doelt op de karige rustperiode die sommige internationals van Oranje hebben gehad. De voetballers moesten zich begin juni alweer melden bij bondscoach Louis van Gaal, terwijl de competities een maand eerder waren afgelopen. Doortrainen was het devies.

Cruijff vindt dat reizen zoals de trip van Oranje naar Azië altijd op basis van goed overleg moeten plaatsvinden en niet alleen op basis van financieel belang. "Wat als straks blijkt dat de spelers van bijvoorbeeld Feyenoord niet kunnen leveren wat de club van ze verwacht? Omdat ze door een verstoorde arbeidsrustverhouding blokkeren in zowel de eredivisie als Europa", vraagt Cruijff zich in De Telegraaf af.

Cruijff benadrukt dat het internationale topvoetbal twaalf maanden per jaar doorloopt en dat een goede afstemming van elkaars agenda’s en belangen 'een must' is. Zo zou hij het vanuit fysiek oogpunt beter vinden om in de winterstop naar Azië te gaan. Cruijff geeft aan dat spelers van Feyenoord het seizoen 2013/14 met het EK Onder-21 en met het A-team in Azië aanvangen en begin juli al de voorbereiding starten. "Als het bij Feyenoord of welke andere Oranjeleverancier straks niet loopt, dan heeft uiteindelijk ook het Nederlands elftal daar last van."