Cruijff adviseert Vilanova: "Doe het rustig aan"

29-05-2013 14:42

Bron: soccernews.nl/news

FC Barcelona gaat deze zomer naar alle waarschijnlijkheid afscheid nemen van Victor Valdés en dat vindt Johan Cruijff vreemd. Tegenover Catalunya Radio laat de Nederlander weten raar op te kijken van de beslissing van Valdés.

"Het is vreemd dat Victor Valdés de beste club ter wereld wil verlaten", aldus Cruijff, die vervolgens nog wat advies heeft voor hoofdtrainer Tito Vilanova. "Tito heeft niet zoveel ervaring als Pep Guardiola en heeft daarnaast een groot probleem, zijn ziekte. Het is niet goed om te gaan coach als je nog herstellende bent. Ik heb een hartoperatie gehad, maar kun je Barcelona coach als je niet honderd procent bent?"

"Ik wil Tito adviseren het rustig aan te doen." Overigens had Cruijff niet Jordi Roura het werk laten doen toen Vilanova in New York was voor behandeling. "Soms moet je een beslissing nemen, ook al is die heel moeilijk. Iedereen moet aan het team denken. Als een team moet functioneren, moet iedereen meer aan het team denken dan aan zichzelf."

Tot slot ging de legendarisch nummer veertien nog in op José Mourinho. "Er valt niets te doen aan zijn gedrag. Als je vecht met een speler die de beste is dan kan er echt niets aan gedaan worden, volgens mij is dat namelijk aan de hand geweest. Mourinho is nu niet schuldig, maar voor wat hij heeft gedaan de laatste jaren. Hij heeft Real Madrid geen goede dienst bewezen."