Contact Van der Hoorn normaal in het voetbal"

03-10-2013 11:48

Bron: voetbalprimeur.nl/nieuws

De discussie over de strafschop die AC Milan ver in blessuretijd kreeg tegen Ajax is nog altijd niet ten einde. Bijna iedereen heeft een mening over het duel tussen Mike van der Hoorn en Mario Balotelli. Voormalig WK-scheidsrechter Jan Wegereef had de bal in ieder geval nooit op de stip gelegd.

"Ik vraag me af of het een overtreding was. Omdat het contact dat Mike van der Hoorn maakte normaal is in het voetbal. Daar wordt in de meeste gevallen niet voor gefloten", zegt Wegereef in gesprek met De Telegraaf.

Voormalig collega Dick Jol kan zich vinden in de woorden van Wegereef, toch is de beslissing van scheidsrechter Jonas Eriksson niet verkeerd geweest. "Spelregeltechnisch is er geen speld tussen te krijgen. Hij houdt het shirt van Balotelli vast en dat ziet de scheids of een van zijn officials. Tijdens een wedstrijd worden honderden van dit soort duels uitgevochten. De makkelijkste beslissing is dan om de verdediging een vrije trap te geven."

Ook Wegereef ziet het niet als een fout van Eriksson dat hij een strafschop toekende aan Balotelli, die vervolgens zelf de 1-1 op het scorebord wist te zetten. "Het blijft een oordeel van de scheidsrechter."