'Conflict met Ajax weerhoudt Arveladze van trainersschap Vitesse'

30-05-2013 21:32

Altijd mijn Ajax/ Bron: soccernews.nl/news

Shota Arveladze wordt komend seizoen niet de nieuwe trainer van Vitesse. De Georgische trainer was deze week nog wel op bezoek in Arnhem en leek zelf graag aan de slag te gaan bij de club van zijn goede vriend Merab Jordania. Door een conflict met zijn oude club Ajax lijkt een dienstverband voorlopig uitgesloten.

undefinedAjax claimde in 2011 nog ruim drie ton te goed te hebben van Arveladze en besloot toen beslag te leggen op de tegoeden van de voormalig aanvaller. Door het conflict met de Amsterdammers zou Arveladze niet in staat zijn om een Nederlandse bankrekening te openen. Zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens Ajax heeft het recht op een vergoeding van Arveladze nadat deze volgens de Amsterdammers onrechtmatig transfervrij vertrok. Ajax claimt dat de Georgiër akkoord ging met een contractverlenging. Bovendien had Ajax maandenlang problemen met de aankoopwaarde van Arveladze, die volgens de belastingdienst niet in orde was. Ajax schoof daarop de rekening deels door naar de speler.