Chelsea maakt melding van vierjarig contract Mourinho

03-06-2013 16:16

Altijd mijn Ajax/ Bron: soccernews.nl/news

Wat al maanden in de lucht hing, is eindelijk officieel. José Mourinho begint volgend seizoen aan zijn tweede dienstverband bij Chelsea. De Portugees heeft zijn krabbel gezet onder een vierjarig contract, meldt Chelsea via de officiële kanalen. Hij keert terug naar de club die hij tussen 2004 en 2007 aan de nodige successen hielp: Mourinho legde onder meer tweemaal beslag op de landstitel.

Chelsea maakt melding van vierjarig contract MourinhoNa zijn succesvolle tijdperk in Londen trok Mourinho naar Internazionale en Real Madrid. Ook die clubs hielp hij aan het nodige zilverwerk, al was zijn laatste seizoen in Madrileense dienst niet om over naar huis te schrijven. Mourinho lag (volgens de media) regelmatig in de clinch met enkele spelers en schreef enkel de Supercopa bij op het palmares van De Koninklijke. De jaargang werd door The Special One bestempeld als zijn 'ergste' ooit, maar Chelsea gelooft dat Mourinho de juiste man is om de club aan prijzen te helpen. Volgende week maandag wordt de coach gepresenteerd.

"Het is ons doel om grotere successen en progressie te boeken en José is onze eerste keuze. We geloven erin dat hij de juiste manager is om dat te doen", verklaart algemeen directeur Ron Gourlay op de clubsite. "Hij was en blijft een populaire persoon bij de club en iedereen ziet ernaar uit om weer met hem te werken." Mourinho wordt de opvolger van Rafael Benítez, die als interim-trainer fungeerde op Stamford Bridge. De Spanjaard was, in tegenstelling tot Mourinho, niet geliefd bij het publiek, maar loodste Chelsea wel naar de derde plek en de Europa League-zege.

De aanstelling van Mourinho komt iets eerder dan verwacht. De oefenmeester kondigde zondagavond zijn naderende dienstverband bij Chelsea aan, maar voegde daaraan toe dat zijn komst aan het eind van de week een feit zou zijn. "Het leven is kort en je moet op zoek naar het beste. Ik wil bij Chelsea aan de slag, omdat ik daar geliefd ben", verklaarde Mourinho zijn keuze. In de geruchtencircuits kwam de afgelopen maanden naar voren dat El Único enkele sterspelers van Real hoopt mee te nemen. De namen van Sami Khediraen Xabi Alonso vielen daarbij regelmatig. Mourinho neemt in ieder geval Rui Faria, Silvino Louro en José Morais mee: zij maken weer deel uit van zijn technische staf.