Celtic volgt ook de verrichtingen van Ajacied Sigthórsson

25-09-2013 11:11

Bron: VI

Celtic-manager Neil Lennon was afgelopen zondag aanwezig bij de Nederlandse topper PSV-Ajax (4-0) en toonde zich bijzonder geïnteresseerd in Ajax-aanvaller Kolbein Sigthórsson. Lennon liet zich uitgebreid voorlichten over de 23-jarige IJslander.

Sigthórsson is bij Ajax bezig aan zijn derde seizoen. In deze jaargang kwam hij tot zeven wedstrijden en drie doelpunten. Mede door aanhoudend blessureleed werkte hij in de voorbije twee seizoenen respectievelijk vijftien en veertien duels af. Zowel vorig seizoen als twee seizoenen terug kwam Sigthórsson tot zeven competitiedoelpunten.

Ajax-trainer Frank de Boer gebruikte Sigthórsson de voorbije twee duels als rechtsbuiten, waar hij de overige wedstrijden in de spits startte. Op de positie op de rechterflank werd hij bij AZ ook al eens gebruikt.

Ajax nam de IJslandse international medio 2011 over voor vier miljoen euro van AZ. Bij Celtic staan momenteel Derk Boerrigter en Virgil van Dijk onder contract. Boerrigter werd onlangs nog van Ajax overgenomen. In Amsterdam heeft Sigthórsson nog een contract tot medio 2015.

Celtic is een van de tegenstanders van Ajax in Groep H van de Champions League, waarin het openingsduel met 4-0 verloren ging bij Barcelona. Op 22 oktober staat het duel in Glasgow op het programma. Op 6 november ontvangt Ajax Celtic. De Schotse topclub volgt niet alleen Sigthórsson, maar ook Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) en Aron Jóhansson (AZ).