Blind: "Cor heel ander type dan De Boer"

01-06-2013 18:01

Bron: .goal.com/nl/news

Daley Blind bereidt zich met Jong Oranje voor op het EK in Israël. De Ajacied merkt dat bondscoach Cor Pot heel anders te werk gaat dan Ajax-trainer Frank de Boer.

"Frank de Boer zit overal kort op en is altijd extra scherp", zegt Blind tegen Novum. "Cor is een heel ander type trainer. Dat betekent overigens niet dat iemand daardoor beter of minder is. Frank is een trainer die altijd heel aanwezig is en op het scherpst van de snede traint. Dat doet Cor Pot ook, hij doet het op zijn eigen manier."

Dat is niet beter of slechter volgens Blind. "Het is een hele relaxte trainer. Je ziet nu we hier zijn dat iedereen zich ook optimaal geeft", aldus de linksback. Woensdag wacht voor Jong Oranje het duel met Duitsland. "Het zijn vooral nog tactische trainingen. Maar ook veel positiespel en passen en trappen. Eigenlijk heel normaal."

De Nederlandse talenten zitten in een zware groep met Duitsland, Spanje en Rusland. Blind heeft echter goede hoop op succes voor Jong Oranje. "We hebben uitgesproken om de finale te halen. Dat is wel ons doel. Ik denk wel dat we een team hebben waar iets moois uit kan ontstaan", besluit drievoudig Oranje-international Blind.