Bayern München bekroont superseizoen met bekerwinst

03-06-2013 14:33

Altijd mijn Ajax/ Bron: Voetbalinfo

Bayern München heeft na de Bundesliga en de Champions League ten koste van VfB Stuttgart de derde hoofdprijs van dit seizoen binnengehaald. De ploeg van coach Jupp Heynckes, die afscheid nam na een zeer succesvol jaar, was met 3-2 te sterk voor de tegenstander, dat geen schijn van kans leek te hebben, totdat Martin Harnik het nog op zijn heupen kreeg.

undefinedAl vroeg in de eerste helft liet Bayern zien te willen winnen. Arjen Robben zag een voorzet bijna achter doelman Sven Ulreich caramboleren. Later was het Alexandru Maxim die de bal aan de andere kant naast het doel van Manuel Neuer schoot. Stuttgart was aan het begin duidelijk op zoek naar het verstoren van het ritme van Bayern München, dat daardoor de rust in het spel niet wist te vinden. Dat leverde ook bijna een goal op voor Stuttgart, toen Manuel Neuer maar net op tijd genoeg was om een inzet van verdediger Georg Niedermeier van de doellijn te tikken. Daarvoor had hij al een ander schot uit het doel weten te keren.

Een goede pass van Thomas Müller leverde aan de overzijde een kans op voor linksback David Alaba, maar de Oostenrijker zag zijn inzet gekeerd worden door Ulreich. Vervolgens kwamen er wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Een overtreding op Robben in het zestienmetergebied werd genegeerd, terwijl er voor een onschuldig ogend duel een penalty werd gegeven in het voordeel van Philipp Lahm. Müller eiste de bal op en stuurde Ulreich naar de verkeerde hoek: 1-0. Net voor rust was het nog Mario Gómez die uit de draai over het doel schoot.

De tweede helft begon met al een relatief snelle kans en dat betekende direct een goal. Lahm kwam over Robben heen en slingerde de bal voor het doel, waar Gómez de bal makkelijk in het doel kon tikken. Iets meer dan tien minuten later was het diezelfde Gómez die de bal in het doel werkte. Een voorzet van Müller werd uitstekend behandeld door de Duitse spits en dat leverde zijn tweede en Bayerns derde doelpunt van de wedstrijd op. Direct werd hij gewisseld door Heynckes, die hem in waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd een publiekswissel gunde. Mario Mandzukic was zijn vervanger.

Toen de club uit Beieren dacht de wedstrijd binnen te hebben, werd het nog wat spannender. Linksback Gotoku Sakai gooide de bal voor het doel en de Oostenrijkse spits Martin Harnik scoorde de 3-1, wat Stuttgart nog wat hoop gaf. Die hoop werd bijna direct omgezet in een hogere mate van geloof in een goed einde, toen invaller Shinji Okazaki de bal goed meekreeg door Harnik, maar recht op Neuer schoot. En toen gebeurde toch waar Heynckes al bang voor was. De defensie van Bayern kreeg de bal niet weggewerkt nadat die de paal geraakt had en Harnik kon vrij inschieten. De Oostenrijk raakte Neuer, maar toen hij opnieuw mocht inschieten, faalde hij niet en scoorde hij de aansluitingstreffer.

Ook Anatoliy Tymoschuk werd een afscheidsduel gegund, hij verving Robben. In de vier minuten die de scheidsrechter aan het duel toevoegde, moest Neuer nog attent reageren op een kopstoot richting doel en dit deed hij goed. Zo wint Bayern München voor de zestiende maal de DFB-Pokal en is VfB Stuttgart de ongelukkige verliezer van dit treffen.