ArenA klaar voor finale Europa League

15-05-2013 17:12

De Amsterdam ArenA is helemaal klaar voor de finale van de UEFA Europa League. De thuishaven van Ajax is woensdagavond het decor van Benfica - Chelsea. De hele ArenA is inmiddels voorzien van speciale uitingen en ook rondom de ArenA staat alles in het teken van de finale. Vanaf 20:45 uur is het stadion voor even het middelpunt van de voetbalwereld.

Het is in totaal de negentiende Europese finale die in Nederland wordt gehouden. Voor de ArenA is het de tweede keer dat het stadion gastheer is van een finale. In 1998 werd de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus in Amsterdam gespeeld.

De ArenA biedt woensdagavond plaats aan 10.000 fans van Benfica en 10.000 fans van Chelsea. Verder zijn er nog zo'n 18.000 'neutrale' voetballiefhebbers aanwezig.

De afgelopen dagen heeft Ajax.nl op verschillende manieren aandacht besteed aan de finale van de UEFA Europa League. De interviews met ArenA-directeur Henk Markerink en Edwin Gerritsen (eventmanager ArenA) vind je terug via onderstaande links. Ook vind je daar een overzicht van de eerdere Europese finales in Amsterdam.