"Ajax staat er nu goed voor, maar is dat op 1 september ook nog zo?"

15-07-2013 11:36

Bron: soccernews.nl/news

Over ruim twee weken staat de Champions League-voorronde op de rol en dan wil Phillip Cocu de selectie van PSV op orde hebben. In tegenstelling tot PSV leed Ajax nog geen grote verliezen, maar Marcel Brands trekt nog geen conclusies, twee weken nadat de transfermarkt zijn deuren opende.

De technisch manager van PSV wacht de ontwikkelingen op de transfermarkt af, voordat hij de balans opmaakt. "Ploegen die nu helemaal op orde lijken, kunnen er over twee maanden heel anders voorstaan. Ajax staat er nu bijvoorbeeld goed voor, maar is dat op 1 september ook nog zo?", vraagt de beleidsbepaler zich hardop af in gesprek met De Telegraaf.

PSV trok Florian Jozefzoon, Adam Maher, Karim Rekik, Stijn Schaars, Jeffrey Bruma en Santiago Arias aan, terwijl sterkhouders als Jeremain Lens (Dinamo Kiev) en Dries Mertens (Napoli) vertrokken. Kevin Strootman is voor een bedrag van circa twintig miljoen op weg naar AS Roma; samen met de transfersom van Mertens komt dat neer op zo'n 31,5 miljoen euro. "De opbrengst van de verkoop van Dries en Kevin staat gelijk aan de inkomsten van twee jaar Champions League-voetbal", zegt Brands.