Ajax slachtoffert Van Rhijn en zet Van der Wiel in de etalage

25-08-2012 11:51

Greqory krijgt tegen NAC Breda als rechtsback de voorkeur boven Ricardo van Rhijn. Dat meldt De Telegraaf. Laatstgenoemde kreeg van trainer Frank de Boer te horen dat Van der Wiel tot 1 september, het sluiten van de zomerse transfermarkt, door Ajax in de etalage wordt gezet.

Van der Wiel heeft nog een contract tot volgend jaar zomer. De rechtsback aast al langer op een transfer naar het buitenland, maar zag een overgang naar Valencia stuklopen op de hoge vraagprijs van Ajax. Onlangs toonde Newcastle United interesse, maar dat zag de Oranje-international zelf niet zitten.

"Ik heb tegen Gregory gezegd: we gunnen je een mooie transfer, mits het bedrag goed is voor Ajax en beide partijen tevreden zijn", vertelt De Boer in Het Parool. "Hij kan nu laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap. Maar na 1 september, als de transferperiode voorbij is, kan de situatie veranderen. Het verschil tussen Van der Wiel en Van Rhijn is niet zo groot. Het kan zijn dat ik dan voor Ricardo kies."

De belangen van Van der Wiel worden behartigd door Mino Raiola, maar voorlopig is er geen sprake van concrete interesse uit de Serie A. Chelsea versterkte zich vrijdag met César Azpilicueta van Olympique Marseille. Paris Saint-Germain zoekt nog naar een rechtsback, maar de keuze zal waarschijnlijk op een Fransman vallen.