Ajax-debutant Sana maakt indruk: 'Het zal alleen maar beter worden'

13-08-2012 12:07

https://static-voetbalzone.nl/images/photos/originelen/2012%5C8%5Csana80911000.jpgAjax verspeelde in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen direct punten, maar er waren ook positieve punten voor de regerend landskampioen. Zo maakte zomeraanwinst Tobias Sana als invaller zijn debuut en de Zweedse aanvaller mag terugkijken op een prima eerste optreden. "Het was oké, maar geef me nog een paar weken. Het zal alleen maar beter worden", beloofde hij.

Sana kwam in de tweede helft in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Lasse Schöne en leverde met een hakje bijna een assist voor een treffer van Daley Blind, die echter op Esteban stuitte. Sana zelf schoot nog uit een lastige hoek op de lat. "Het publiek was geweldig en ik ben gelukkig", zei Sana tegenover AjaxTV. "Maar we hebben niet gewonnen, dus ik ben ook wel teleurgesteld."

De aanvaller viel in alsof hij al langer bij Ajax speelt. "Dat laat hij ook op de trainingen zien en vandaar dat we hem ook bij de selectie hebben gehaald", zei Frank de Boer. "Hij heeft gewoon een heel goede indruk achtergelaten. Hij is een speler die veel energie in de wedstrijd brengt en daarom hebben we hem ook gehaald."